+47 24076110

Schønings gate 14b, 0362 Oslo

Top

Google krever snart sikre sider

Google krever snart sikre sider

Kryptering av trafikken mellom nettleseren og serveren begynner å bli obligatorisk. Ikke la Google hindre dine besøkende fordi du mangler sertifikat på nettstedet.

Dette kan høres ut som skremselspropaganda for å selge flere sikkerhetssertifikater. For vår del selger vi ikke sertifikater og når det er mulig anbefaler vi gratis løsningen Let’s Encrypt.

Google har over lengre tid sagt at det er viktig å få kryptering med SSL. Nå skal de begynne å forskjellsbehandle nettsider med og uten https. Google har tidligere nevnt at de kommer til å gå aktivt inn for dette i begynnelsen av 2017.

Den populære nettleseren Chrome kommer til å gi advarsel fra begynnelsen av 2017 når man besøker nettsteder uten https. For å fortelle besøkende om at nettstedet kryptert.

Kun 422 av 10 000 offentlige nettsteder

NRK avslørte i mars at kun 422 av nærmere 10 000 offentlige nettsteder bruker krypterings sertifikat. Trolig er den eneste grunnen til at disse nettstedene bruker HTTPS at de gir ut eller innhenter sensitiv informasjon. Ettersom det vil være nødvendig.

Det er like viktig at man har HTTPS på vanlig nettsider uten sensitiv informasjon. Derfor jobber Google med at dette skal bli nærmest obligatorisk.

Hvorfor HTTPS?

Når et nettsted går gjennom prosessen med å få et sertifikat, forteller utsteder av sertifikatet at de stoler på nettstedet. Når en nettleser gjenkjenner at nettstedet er sikkert, sjekkes informasjon for å se om nettstedet er hva det hevder å være.