+47 24076110

Schønings gate 14b, 0362 Oslo

Top

Hva er WordPress widgets?

Hva er WordPress widgets?

En WordPress widget er som en liten brikke i et større puslespill som yter en spesifikk funksjon. Avhengig av hvordan temaet du velger å bruke er satt sammen, kan den plasseres flere forskjellige steder.

For å enkelt få kontroll og struktur

Originalt ble funksjonen laget for å gi en enkel og lett måte å gi design, struktur og kontroll for de som har ansvaret for nettstedet. Widgeter kan lett dras og sluppes inn i en spesifikt widget-området. Du kan finne listen av tilgjengelige widgets og widget-områder ved å gå til Utseende->Widgeter seksjonen i WordPress kontrollpanelet.

Widgets tillater deg å legge til innhold og funksjoner i områder på nettstedet ditt som oftest i en sidebar. I enkelte tilfeller brukes de også i toppen, bunnen, under innhold og andre områder i temaet ditt. De tilgjengelige widget-områdene som du har i temaet ditt vil variere fra tema til tema.

Fungerer for de fleste temaer

De fleste WordPress temaer er tilrettelagt for å legge til widget. Men ikke alle temaer bruker denne funksjonaliteten. Hvis du ikke ser noen widget-områder så betyr det at temaet ditt ikke støtter widgets.

Mange typer

Det er mange forskjellige typer widgets. WordPress som standard kommer med flere ferdig widget som kategorier, stikkord, meny, kalender, søk, nylige innlegg og en rekke flere. For eksempel vil du kunne se kategorier hvis du widgeten til ett widget-området.

Det skjer av og til at temaer og utvidelser legger til sine egne widgeter for å gi brukeren mer funksjonalitet og kontroll over hva som vises.